دوره 3، شماره 10 - ( 1401 )                   جلد 3 شماره 10 صفحات 115-79 | برگشت به فهرست نسخه ها

Download citation:
Send citation to:

Ahmadizadeh Z, Roumiani M. The effect of personality characteristics and organizational climate on organizational citizenship behavior of employees of the General Department of Sports and Youth in Mazandaran province. jsmas 2022; 3 (10) :79-115
URL: http://jsmas.modares.ac.ir/article-9-66409-fa.html
احمدی زاده زهرا، رومیانی مراد. تأثیر ویژگی‌های شخصیتی و جوسازمانی بر رفتار شهروندی سازمانی کارکنان اداره کل ورزش و جوانان استان مازندران. تحلیل های جامعه شناختی و مدیریتی در ورزش. 1401; 3 (10) :79-115

URL: http://jsmas.modares.ac.ir/article-9-66409-fa.html

1- دکتری مدیریت ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز، ایران ، ahmadizadeh2015@gmail.com
2- دانشجوی، دکتری مدیریت ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه مازندران، ایران
چکیده:   (456 مشاهده)
هدف از این پژوهش بررسی تأثیر ویژگی‌های شخصیتی و جوسازمانی بر رفتار شهروندی سازمانی در کارکنان اداره کل ورزش و جوانان استان مازندران بود. پژوهش ازنظر هدف کاربردی و از حیث گردآوری داده‌ها توصیفی- پیمایشی از نوع همبستگی است. جامعه آماری تحقیق متشکل از کلیه کارکنان اداری اداره کل ورزش و جوانان استان مازندران به تعداد 164 نفر بودند. که با استفاده از روش سرشماری کل جامعه به‌عنوان نمونه در نظر گرفته شد (N=164) و به شکل میدانی انجام‌شده است.  برای جمع‌آوری داده‌ها از پرسشنامه‌های استاندارد رفتارهای شهروندی سازمانی، ویژگی‌های شخصیتی و جوسازمانی استفاده شد.. برای تجزیه‌وتحلیل داده‌ها آمار توصیفی و آمار استنباطی (ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه) استفاده شد. تجزیه‌وتحلیل داده‌ها نشان داد که بین ویژگی‌های شخصیتی با رفتارهای شهروندی سازمانی رابطه مثبت و معنی‌داری وجود دارد و از بین ابعاد ویژگی‌های شخصیتی، بعد برون‌گرایی، پذیرنده بودن، وظیفه‌شناسی و استقبال از تجربه، با رفتار شهروندی سازمانی رابطه مثبت و معنی‌دار داشتند یافته‌ها همچنین نشان داد که بین جوسازمانی و پنج مؤلفه آن با رفتار شهروندی سازمانی رابطه مثبت و معنی‌داری وجود دارد. با توجه به نتایج تحقیق می‌توان به مسئولان سازمان پیشنهاد کرد که با ایجاد جوسازمانی مثبت و وضوح هدف و تعامل بیشتر کارکنان و واحدهای اداری با یکدیگر در سازمان‌ها و همچنین با توجه به ابعاد شخصیتی به‌عنوان یکی از عوامل گزینشی کارکنان در پست‌های سازمانی در کنار سایر عوامل گزینشی برای ایجاد، حفظ و افزایش رفتارهای شهروندی سازمانی معطوف کنند.

متن کامل [PDF 1264 kb]   (207 دریافت)
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: هنر و علوم انسانی (عمومی)
دریافت: 1401/10/7 | پذیرش: 1401/11/23 | انتشار: 1401/6/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

بازنشر اطلاعات